wat is

ONCO-ZORG BAARLE

Home > Oncozorg Baarle: aandoening en behandeling

Onco-Zorg Baarle

Onco-zorg Baarle is een samenwerking van zorgverleners om mensen met kanker beter te kunnen begeleiden tijdens of na hun behandeltraject van operatie, bestraling of chemotherapie. Huid- en oedeemtherapie, fysiotherapie, ergotherapie, psychologie en diëtetiek binnen het Gezondheidscentrum Baarle hebben hun expertises hiervoor gebundeld. Deze zorgverleners kunnen u helpen deze periode zo optimaal mogelijk te doorlopen of om nadien zo goed mogelijk uw “gewone leven” weer op te pakken.

 

VRAGEN?

neem gerust contact op

Iedere aandoening is anders, we kunnen ons dus voorstellen dat u vragen heeft. Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Stuur een email
huid- en oedeemtherapie
fysiotherapie
ergotherapie
psychologie
diëtiek

wanneer

Oedeem(vochtophoping), vermoeidheid, misselijkheid, wonden, pijn, jeuk en irritatie, zijn vaak voorkomende klachten bij patiënten met kanker. Dermatio huid- en oedeemtherapie biedt een breed scala aan behandelmogelijkheden voor een goede nazorg, denk hierbij aan:

  • Integrale behandeling lymfoedeem
  • Optimale wondgenezing
  • Huidproblemen/beschadiging na radiotherapie
  • Littekenverkleving
  • Zelfmanagement

Huidtherapeutische interventies zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Ook kunnen deze interventies verlichting geven in de palliatieve fase. Aan het begin van de behandeling gaan wij op zoek naar wat u als patiënt specifiek nodig heeft, waarna in overleg met u een behandeltraject wordt uitgestippeld.

 

wanneer

Bewegen heeft een positieve invloed op het verbeteren van de kwaliteit van leven bij patiënten met kanker. Dit geldt voor alle vormen van kanker. Vermoeidheid is één van de meest voorkomende en één van de meest hinderlijke bijwerking. De klachten bestaan vaak nog lang na de behandeling en kunnen een grote invloed hebben op uw functioneren. Corpus Fysiotherapie heeft hiervoor een apart beweegprogramma opgezet. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen samen met u een programma opstellen dat afgestemd is op uw mogelijkheden. Aanvankelijk wordt u één op één door uw fysiotherapeut begeleid. Als u daarna goed bekend bent met uw programma, kan de training in groepsverband worden voortgezet. De trainingen zullen bestaan uit  balans-, kracht- en conditietraining in combinatie met educatie, waarbij plezier in bewegen voorop staat.

wanneer

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen van jong tot oud die door een fysiek of mentale beperking moeite heeft met het uitvoeren van alledaagse handelingen. Bij dagelijkse handelingen kunt u denken aan het opstaan, wassen en aankleden, huishoudelijke taken, hanteren van en kopje, bestek of pen, verplaatsen buitenshuis, koken en boodschappen doen. Ook hobby’s en het verdelen van de energie over de dag of week kunnen aandachtsgebieden zijn.

wanneer

De diagnose kanker en de behandeling kunnen grote gevolgen hebben. Van het ene moment op het andere wordt uw leven ingrijpend veranderd. Ook emotioneel krijgt u heel wat te verwerken. Het is normaal dat u soms overstuur raakt, kwaad bent en dat u zich hopeloos, verdrietig of angstig voelt. Aanhoudende emotionele klachten of aanslepende vermoeidheid kunnen u sterk belemmeren in uw dagelijks functioneren. Beekzicht Psychologenpraktijk kan u begeleiden in het vinden van een emotionele balans en bij het verwerken van deze ingrijpende periode in uw leven. Een individueel behandelplan wordt samen met u opgesteld om de psychologische zorg bij uw hulpvraag aan te laten sluiten, zodat u weer meer grip op uw leven krijgt.

wanneer

Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van patiënten met kanker. De juiste voeding kan namelijk het herstelproces bevorderen en de kwaliteit van leven verhogen. De diëtiste kan u helpen bij het opstellen van een zo volwaardig en passend mogelijk eetpatroon tijdens- en na de medische behandelingen. Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, denk bijvoorbeeld aan slikproblematiek, verminderde smaak of eetlust. Bij ondervoeding of gewichtsverlies wordt een energierijke voeding geadviseerd en kan er indien nodig bijvoeding worden besteld

Dermatio, praktijk voor huid- en oedeemtherapie adviseert u op persoonlijke, zorgvuldige en professionele wijze in de behandeling van een huidaandoening en de verzorging van de aangedane huid.