overzicht

CHINESE GENEESWIJZE

Home > Chinese geneeswijze

Acupunctuur

Is een complex, van oorsprong Oosterse en medische behandelwijze met als doel het herstel van lichaamsbalans en stoornissen in het functioneren van het lichaam . Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekte en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Cupping

Op deze manier wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en kunnen afvalstoffen, en blokkades uit delen van het lichaam worden verwijderd.

Tuina

Is een behandelwijze met Chinese massagetechnieken en effectieve manipulatietechnieken en mobilisaties. Tui Na betekent letterlijk ‘duw en grijp’ Tuina is zowel preventief als voor gerichte behandeling doeltreffend. Wanneer Qi (energie) blokkeert, ontstaat er pijn. Een Tuina behandeling is erop gericht om blokkades op te heffen, de doorstroming te bevorderen en de balans te herstellen

Moxa

Kan een acupunctuur behandeling ondersteunen, het is gedroogd bijvoetkruid, artemisia vulgaris. Door een behandeling met moxa zullen de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd worden.

Medical taping

Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Voeding

Vanuit de Chinese geneeskunde wordt er gewerkt met de vijf elementenleer. Dit zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. Bij elk element hoort een seizoen, kleur, emotie en organen. Bij deze manier van kijken leer je de mens weer op een geheel andere manier begrijpen.