wat is

ACUPUNCTUUR

Home > Acupunctuur: aandoening en behandeling

acupunctuur

Is een onderdeel van een behandelmethode binnen de Traditionele Chinese geneeskunde, waarbij naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken worden. In het Latijns betekent ‘acus’ naald en ‘punctura’ betekent prikken. De afmetingen van de naalden die de acupuncturist gebruikt zijn minuscuul.

Ons lichaam is voorzien van energiebanen of meridianen. Door deze meridianen stroomt onze levensenergie Qi. Deze meridianen zijn verbonden met alle organen, spieren, botten en weefsels. Een eventuele verstoring of disharmonie in de energiestroom geeft lichamelijke of geestelijke klachten. Volgens de Chinese geneeskunde zijn lichaam en geest namelijk nauw verbonden. We kunnen via de betreffende meridianen hierop invloed uitoefenen. Het doel is om de balans in het lichaam te herstellen, de energie weer te laten stromen en nieuwe klachten te voorkomen. De beproefde techniek die toegepast wordt is al ruim vierduizend jaar oud. Ons lichaam telt ongeveer 350 acupunctuurpunten, hierdoor kan toegang worden verkregen tot de meridianen. Door de juiste combinatie van specifieke punten te vinden en met flinter dunne naaldjes aan te prikken, kan de energie weer vrij stromen kan de energiestroom in balans worden gebracht. De klachten zullen verminderen, en na verloop van tijd verdwijnen. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.  Ook de kwaliteit van de energie zal verbeteren.

Een acupunctuur behandeling is nagenoeg pijnloos. Wel kan er een kleine tinteling gevoeld worden.

Met acupcupping: aandoening en behandeling 15unctuur wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Acupunctuur werkt bovendien preventief, zorgt voor een natuurlijke weerstand van het lichaam, verhoogt de pijngrens en vergroot de levenslust.

Het accent wordt echter niet alleen gelegd op het behandelen van een klacht, maar ook op het herstellen van de energiebalans. Hierdoor worden de symptomen en de oorzaak van de klacht bestreden. De balans in het lichaam wordt door middel van acupunctuur hersteld. Hierdoor is de kans groot dat de klachten geheel verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

 

VRAGEN?

neem gerust contact op

Iedere aandoening is anders, we kunnen ons dus voorstellen dat u vragen heeft. Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Stuur een email
Onze therapeuten zullen u adviseren op persoonlijke, zorgvuldige en professionele wijze in de behandeling.