overzicht

HUID- EN OEDEEMTHERAPIE

Home > Huid- en oedeemtherapie

Oedeem

Is een opeenhoping van vocht, leidend tot een zwelling zonder toename van het aantal cellen in het lichaamsweefsel ontstaat na ingrepen waarbij lymfklieren zijn weggenomen of beschadigd, zoals bij een borst- of prostaatoperatie. Maar oedeem kan ook ontstaan rond een litteken, bij spataderen, verwondingen of na een operatie. Oedeem kan zelfs aangeboren zijn.

Littekens

Zijn ontsierende en vaak gevoelige huidafwijkingen die ontstaan als de wondgenezing verstoord wordt.

Compressiehulpmiddelen

Compressie betekent letterlijk ‘drukbehandeling’ het is aanbrengen van tegendruk in het oedeemgebied.

Wonden

Een wond kan worden omschreven als een defect of beschadiging van de huid die het gevolg is van een fysische, mechanische of thermische beschadiging, of die zich ontwikkelt als gevolg van de aanwezigheid van een onderliggende medische of fysiologische stoornissen.

Medical Taping

Is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Onco-zorg Baarle

Is een samenwerking van zorgverleners om mensen met kanker beter te kunnen begeleiden tijdens of na hun behandeltraject van operatie, bestraling of chemotherapie. Huid- en oedeemtherapie, fysiotherapie, ergotherapie, psychologie en diëtetiek binnen het Gezondheidscentrum Baarle hebben hun expertises hiervoor gebundeld. Deze zorgverleners kunnen u helpen deze periode zo optimaal mogelijk te doorlopen of om nadien zo goed mogelijk uw “gewone leven” weer op te pakken.

Cosmetisch

Voor de medisch cosmetische behandeling werken we samen met Huidwens