wanneer

MEDICAL TAPING

Home > Medical taping: aandoening en behandeling

medical taping

Het medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

Medical taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

 

 

VRAGEN?

neem gerust contact op

Iedere aandoening is anders, we kunnen ons dus voorstellen dat u vragen heeft. Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Stuur een email

medical taping

wat is het

Deze tapemethode bereikt een “vergroting van de mobiliteit” Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

  • De tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
  • Het ondersteunt het spierstelsel, waarmee ook het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, die afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

 

 

Dermatio, praktijk voor huid- en oedeemtherapie adviseert u op persoonlijke, zorgvuldige en professionele wijze in de behandeling van een huidaandoening en de verzorging van de aangedane huid.