wat is

CUPPING

Home > cupping: aandoening en behandeling

cupping

Is een onderdeel van de TCM Traditional Chinese Medicine. Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van cups waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of kunststof, omgekeerd op de huid wordt gezet en vacuüm wordt getrokken . Op deze manier wordt de doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en kunnen afvalstoffen, negatieve energieën en blokkades uit delen van het lichaam worden verwijderd. Deze behandelmethode is al eeuwenoud en heeft zich door de jaren heen ontwikkelt.

 

 

VRAGEN?

neem gerust contact op

Iedere aandoening is anders, we kunnen ons dus voorstellen dat u vragen heeft. Neem dan contact op, we helpen u graag verder.

Stuur een email
wat is het
wanneer
nazorg

behandeling

De cup wordt omgekeerd op de huid gezet en vacuüm wordt getrokken . Op deze manier worden doorbloeding van het lichaam gestimuleerd en kunnen afvalstoffen, negatieve energieën en blokkades uit delen van het lichaam worden verwijderd. verklevingen los gezogen, afvalstoffen & bloedstagnaties in de spieren worden naar de oppervlakte getrokken zodat de blokkades opgeheven kunnen worden. Het genezingsproces wordt met cupping versnelt doordat het lichaam extra witte bloedlichaampjes stuurt naar de plek waar gecupt is.

 

toepassing

Cupping kan worden toegepast bij de volgende klachten:

  • Vastzittende spieren/ pijnlijke spieren zoals bij nek-rug en schouderklachten
  • een ontsteking of irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen , zoals bijvoorbeeld bij een tenniselleboog.
  • Vermoeidheidsklachten
  • Reuma
  • Spijsverteringsproblemen
  • Vocht ophopingen
  • Doorbloedingsstoornis denk hierbij aan koude handen voeten
  • Beginnende Verkoudheid

 

reactie

Door de werking van de cups op de huid ontstaan er na de behandeling ronde vlekken die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken zullen deze vanzelf verdwijnen binnen minimaal een week.

Verder is het erg belangrijk om extra veel water te drinken doordat er veel afvalstoffen  vrij komen.

Onze therapeuten zullen u adviseren op persoonlijke, zorgvuldige en professionele wijze in de behandeling.